Grillet tørrfisk Dette er en av de beste rettene vi har laget i hele 2021. Ekstra stas er det at dette også er en av rettene som ble servert da Nordland Legeforening arrangerte landsstyremøtet i 2009. Den gang akkompagnert av opera og midnattsol på Rønvikfjellet. Les
Fiskekaker fra Gildeskål Her får dere en veldig lokal oppskrift på fiskekaker og fiskeboller fra Sandhornøya i Gildeskål. Her bor Lillian og Arild som har tilgang til fisk hele året der de bor ytterst mot Holmsundfjorden. Les
Parker houserundstykker Disse rundstykkene er særdeles populære i heimen og blant venner og familie. Jeg bruker surdeig, men det går fint å bruke fersk gjær bare man bruker lite og hever lenge. Om du bruker kald melk kan du heve over natta i kjøleskapet, og lage de til frokost eller sommerbrunsj. Kan være lurt å doble deigen. Les
Bacalao Asedo Pipo Bacalhau à Zé do Pipo er en tradisjonell portogisisk rett med klippfisk. Nydelig. Les
Pizza med creme fraiche og oster Pizzabunn 1 kilo tipomel (eller vanlig siktet hvetemel) 10 gram fersk gjær ( litt lys surdeig om du har) 1 ts havsalt 1 ss honning 5 dl vann (gjerne ganske kaldt) Elt deigen i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk bollen og la pizzadeigen stå å heve i romtemperatur i et par […] Les
Kylling på boks Med bena god plantet på grillristen, ser den gyllenbrune og sprøstekte fuglen nesten latterlig ut når lokket på kulegrillen løftes av etter en og en halv time på indirekte grilling. Smaksopplevelsen derimot er av de sjeldne. Les