Hvis man gjør det helt umulig å få inn en sykehuslege på legevakt, vil det kunne sette kommunen i en vanskelig situasjon, sier Kjell Arne Helgebostad på Røst. Foto: Privat

Kan miste kompetente legevaktsleger

Kommuneoverlege på Røst Kjell Arne Helgebostad er bekymret for hvordan regelendringen vil påvirke legevakttilbudet på Røst og i andre distriktskommuner.
Anestesilege Alf Kristoffer Ødegaard ved Ahus har reist til Værøy og Røst som vikarlege i sine friuker. Nye regler for kompetansekrav for legevaktlege kan sette en stopper for pendlingen.
Det skriver Dagens Medisin som før helga var i kontakt både med Ødegaard og Kjell Arne Helgebostad, kommuneoverlege på Røst.

Settes i en vanskelig situasjon

– Vi har hyppig behov for vikarer. Når vi planlegger må vi tenke leger ikke bare for legevakt, men også for alle andre kommunale allmennlegeoppgaver som blant annet fastlegepraksis, sykehjem og helsestasjon. Hvis man gjør det helt umulig å få inn en sykehuslege på legevakt, selv en lege som tidligere kan ha jobbet i den aktuelle kommunen, vil det kunne sette kommunen i en vanskelig situasjon, sier han til Dagens Medisin.

12 år på sykehus er ikke bra nok

Ødegaard er spesialist i anestesi ved Ahus og har jobbet 12 år på sykehus, hvorav seks av dem som spesialist og overlege. Men med de nye kravene, vil dette likevel ikke være nok til at han skal kunne være legevaktlege. Han mener det blir helt feil å utelukke spesialister i andre fag enn allmennmedisin.

Del gjerne!

Legg igjen en kommentar!

Les mer?