Han som står bak denne retten heter Trond Svendgård, opprinnelig fra Saltdal i Nordland. Nå er han en del av kokkekvartetten Flying Culinary Circus.
Du får kjøpt ferdig utvannet tørrfisk eller du kan kjøpe tørrfisk av god kvalitet og vanne ut selv. Vi vannet ut i to dager og skiftet vann et par ganger. Fjern i så fall skinn og bein før du griller.
Ingredienser:
600 gram ferdig utvannet tørrfisk
litt salt og pepper
Sennepsgrønnsaker
1 stk rotselleri
4 stk gulrot
4 ss grov sennep
1 ss dijonsennep
1 ss sukker
3 ss god hvitvinseddik
1 dl extra virgin olivenolje
litt gressløk
Grønn ertepure
2 dl frosne grønne erter
75 g smør
1/2 dl fløte
Baconsmør med balsamico
50 g bacon
100 g smør
1/2 dl balsamicoeddik (viktig)
salt/pepper
Serveres med potet, eventuelt blandet med aioli.
Fremgangsmåte
Grillet tørrfisk:
Renskjær tørrfisken og grill den på begge sider på en grillpanne eller vanlig grill.
Sennepsgrønnsaker:
Kutt grønnsakene i staver og bak dem ved 150 grader i 5 min. med salt, pepper og litt olje. Visp sammen sennepene og sukker og spe med hvitvinseddik og olivenolje. Bland vinaigretten inn i grønnsakene
Grønn ertepure:
Blansjer ertene i kokende vann og kjør dem på blender med smør og fløte til den er helt glatt.
Baconsmør:
Kutt bacon i bittesmå terninger og sprøstek dem i en stekepanne. Tilsett smøret og la det bli nøttebrunt. Tilsett balsamicoeddiken og kok ned til god smak. Smak til med salt og pepper.
Aiolipoteter:
Blansjer potetene og friter dem like før servering. Vend potetene i aioli og smak til med salt.
BON APPETIT!