Parker houserundstykker

Disse rundstykkene er særdeles populære i heimen og blant venner og familie. Jeg bruker surdeig, men det går fint å bruke fersk gjær bare man bruker lite og hever lenge. Om du bruker kald melk kan du heve over natta i kjøleskapet, og lage de til frokost eller sommerbrunsj. Kan være lurt å doble deigen.

18-20 stk.
Parker houserundstykker

  • 750 g hvetemel
  • 10 g gjær
  • 1 ss honning
  • 1 ss salt
  • 3,75 – 4 dl melk, litt kaldere enn lunket
  • 1 egg piskes i melka
  • 125 gram smør i terninger (skal i etterhvert)
  • smør til pensling

Ha i hvetemel og melk la stå i ½ time. Bland det tørre og ha i sammen med gjær og pisket egg. Elt i 10 minutter. Ha i smørterningene og elt i 5 minutter til slik at alt er skikkelig blandet. Hev i 4 – 5 timer eller mer i romtemperatur, gjerne med en plastpose rundt. Deigen skal være rundt dobbelt så stor. Lag rundstykker eller kjevle deigen til den er rundt 1 cm tykk. Stikk ut rundinger med Norgesglassring eller annet som er ca 7 cm i diameter. Legg rundingene på stekebrettet, press et spor tvers over, pensle med resten av smøret, brett i to og trykk kantene godt sammen. Uansett hvor godt du trykker, de spretter opp under stekingen, men det er sånn de skal være. Smør igjen med smeltet smør. Stek på 220 grader i 12-15 minutter.

 

Del gjerne!

Legg igjen en kommentar!

Les mer?