Du trenger ikke å lage like stor porsjon som jeg gjorde. Går fint an å lage 2 til 3 middager som er klar til travle dager.

Fiskekaker fra Gildeskål

Her får dere en veldig lokal oppskrift på fiskekaker og fiskeboller fra Sandhornøya i Gildeskål. Her bor Lillian og Arild som har tilgang til fisk hele året der de bor ytterst mot Holmsundfjorden.

Har prøvd denne oppskrifta flere ganger og den er superenkel og garanterer godt resultat. Har tatt utgangspunkt i 400 gram fiskefilet her, men du kan halvere eller doble alt etter hva du ønsker. Vi steker på takke, det er effektivt og gir jevn varme til fiskekakene. Men stekepanne går helt fint det og.

Lillians fiskekaker og fiskeboller

400 gr fiskefilet ( sei og hyse er best)
3 ts salt
3 dl melk
2 egg
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
litt fløte
muskat, pepper og salt

Alt røres sammen i hurtigmikser i ca 2 minutter. Ta ei stor skje av farsen og legg på takken eller stekepannen. Moderat varme. Form kakene med litt vann på skjeen. Ikke lag de for tynne. Stek til de er ordentlig brune, snu dem og stek videre. Smak.

Du kan bruke samme farsen til fiskeboller. Ha fiskebuljong i en kjele. Form boller med våte fingre og legg ned i buljongen som småkoker. Trekk de i 20 minutter.

GOD MIDDAG.

Del gjerne!

Legg igjen en kommentar!

Les mer?