Har prøvd denne oppskrifta flere ganger og den er superenkel og garanterer godt resultat. Har tatt utgangspunkt i 400 gram fiskefilet her, men du kan halvere eller doble alt etter hva du ønsker. Vi steker på takke, det er effektivt og gir jevn varme til fiskekakene. Men stekepanne går helt fint det og.
Lillians fiskekaker og fiskeboller
400 gr fiskefilet ( sei og hyse er best)
3 ts salt
3 dl melk
2 egg
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
litt fløte
muskat, pepper og salt
Alt røres sammen i hurtigmikser i ca 2 minutter. Ta ei stor skje av farsen og legg på takken eller stekepannen. Moderat varme. Form kakene med litt vann på skjeen. Ikke lag de for tynne. Stek til de er ordentlig brune, snu dem og stek videre. Smak.
Du kan bruke samme farsen til fiskeboller. Ha fiskebuljong i en kjele. Form boller med våte fingre og legg ned i buljongen som småkoker. Trekk de i 20 minutter.
GOD MIDDAG.