Pizzabunn
- 1 kilo tipomel (eller vanlig siktet hvetemel)
- 10 gram fersk gjær ( litt lys surdeig om du har)
- 1 ts havsalt
- 1 ss honning
- 5 dl vann (gjerne ganske kaldt)
Elt deigen i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk bollen og la pizzadeigen stå å heve i romtemperatur i et par timer. Om du lager porsjonspizza har du rundt 6 pizzaer av denne deigen. Del opp deigen i seks og rull til boller. La heve tildekket i 20 minutter til før du slår ut eller kjevler til pizza. Lag de relativt tynne.
Pizzasaus
- 2-3 ss creme fraiche på hver pizza.
- Hvitløk – finhakket
- Rød chili – finhakket
- Friske krydderurter
- Salt og pepper
Garnityr
- Parmesan
- Mozarella
- Noen gode biter med Selbu Blå pr. pizza
- Strandaskinke eller parmaskinke
- Pinjekjerner
- Cherrytomater i skiver om du vil
Om du vil ha blåmuggosten på etter steking steker du på 300 grader eller på maks temperatur i 7-10 minutter , eller du kan ta alt på og steke på ca 230 grader i ca 12 – 15 minutter. Ta gjerne ruccola på når du serverer.