Hvit pizza
Hvit pizza

Pizza med creme fraiche og oster

Pizzabunn

  • 1 kilo tipomel (eller vanlig siktet hvetemel)
  • 10 gram fersk gjær ( litt lys surdeig om du har)
  • 1 ts havsalt
  • 1 ss honning
  • 5 dl vann (gjerne ganske kaldt)

Elt deigen i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk bollen og la pizzadeigen stå å heve i romtemperatur i et par timer. Om du lager porsjonspizza har du rundt 6 pizzaer av denne deigen. Del opp deigen i seks og rull til boller. La heve tildekket i 20 minutter til før du slår ut eller kjevler til pizza. Lag de relativt tynne.

Pizzasaus

  • 2-3 ss creme fraiche på hver pizza.
  • Hvitløk – finhakket
  • Rød chili – finhakket
  • Friske krydderurter
  • Salt og pepper

Garnityr

  • Parmesan
  • Mozarella
  • Noen gode biter med Selbu Blå pr. pizza
  • Strandaskinke eller parmaskinke
  • Pinjekjerner
  • Cherrytomater i skiver om du vil

Om du vil ha blåmuggosten på etter steking steker du på 300 grader eller på maks temperatur i 7-10 minutter , eller du kan ta alt på og steke på ca 230 grader i ca 12 – 15 minutter. Ta gjerne ruccola på når du serverer.

 

 

 

Del gjerne!

Legg igjen en kommentar!

Les mer?