MS Trollfjord

Fastlegeordningen til debatt på Hurtigruten

Ett av de viktigste temaene som skal opp på årets helsepolitiske konferanse i regi av lokalforeningene i Midt-Norge- og Nord-Norge 30.10 – 1.11, er fastlegeordningen.

Helseminister Bent Høie og stortingsrepresentant Kjersti Toppe er invitert til å innlede. I tillegg kommer leder i Allmennlegeforeningen Tom Ole Støren, VG-journalist Anne Stine Sæther, KS og flere. Denne gangen blir det en kombinasjon med MS Trollfjord og Svinøya Rorbuer i Lofoten.

I invitasjonen til ministeren skriver Paul Olav Røsbø og Dragan Zerajic.

– Vi registrerer at det foreligger en ikke helt ubetydelig forskjell mellom helsemyndighetene og legeforeningen oppfattelse av hvor robust fastlegeordningen er. KS på sin side sier seg enig med legeforeningen, og hevder de gjør så godt som de kan og trenger hjelp. Fastlegeordningen er blant Norges mest populære offentlige tjenester. Vi vet også at fastlegene står for rundt 90 % av alle pasientmøtene i Norge i løpet av et år.

De er bekymret.

– Om denne andelen synker, selv i tilsynelatende ubetydelig grad, vil spesialisthelsetjenesten raskt kollapse. Dette er spesialisthelsetjenesten svært klar over. Legeforeningens engasjement er således begrunnet ved at vi frykter at hele helsevesenet risikerer store utfordringer om det ikke gjøres tiltak raskt. Fylkeslegen i Troms og Nordland og mange flere har offentlig uttrykt stor bekymring over rekruttering av nye fastleger slik situasjonen er nå.

Andre tema som skal opp er «Regionale strategier for en fremdragende helsetjenester», «Hva gjør den digitale revolusjonen med lege- og   pasientrollen?» og «Uønsket variasjon i helse». Det blir blir også tillitsvalgtkurs.

Finnmark legeforening har 10 plasser på konferansen, Troms 15 og Nordland 15. For informasjon og påmelding se http://booking.kursinord.no/kurs/helsepolitisk-konferanse-2017-i-svolvaer

 

 

                      

 

Del gjerne!

Legg igjen en kommentar!

Les mer?