Det aller første hybridkurset ble arrangert under Nordlandsuka i Bodø. Njål Flem Mæland underviser 54 i lokalet og 33 digitalt. Foto: Ole Kristian Losvik

Fra veiledning til proktologi

Det er lite å si på mangfoldet på den aller første Nordlandsuka i Bodø som startet denne uka. 285 deltakere fordelt på syv kurs får lært seg litt om beklagelsens kunst, samhandling, suturteknikker og HLR. Grunnkurs B ble arrangert som hybridkurs.

Ideen om ei Nordlandsuke dukket først opp på et kurskomiteseminar rett før jul i 2019. Så kom korona og satte alt annet enn digitale kurs på hold. 11 digitale kurs senere kunne kurskomiteleder Barbara Baumgarten-Austrheim endelig ønske de første deltakerne fysisk velkommen til kurs i Bodø i går.

Hybridkurs gir fleksibilitet

Nytt av året er også hybridkurs. Mens mange grunnkursdeltakere gledet seg over å endelig møte kollegaer ansikt til ansikt og spise middag på noen av Bodøs bedre restauranter, var andre glad for å slippe bortekurs med små unger og tidsplaner som ikke gikk opp. Kurskomiteen i Nordland legeforening mener det er fullt mulig å lage kvalitetskurs som er tilpasset både fysisk og digital deltakelse, og satser på hybridkurs fremover, spesielt på grunnkurs. Digitale emnekurs gir muligheter til å hente kompetente forelesere fra hele landet, og er også noe komiteen ønsker seg mer av i fremtiden.

Generasjonsskifte gir færre veiledere

Tirsdag var det helsepolitisk debatt på ettermiddagen der man prøvde å finne noen svar på hva som må til for å beholde legene i kommunen. Markus Moe, Dagens Medisin var møteleder og med seg hadde han Peter Prydz, Bernard Holthe og Anders Stave fra Legeforeningen. Åse Laila Snåre og Hege Lorentzen fra KS deltok digitalt. Totalt 150 deltok fysisk, digitalt eller fulgte streamingen. Det ble en spennende debatt som tok opp mange aspekter med utfordringene legene i kommunehelsetjenesten står i. Anette Fosse påpekte at et generasjonsskifte bidrar til at mange unge leger nå mangler veiledere, noe som akutt forverrer situasjonen i de mindre kommunene. KS og Legeforeningen er skjønt enige om utfordringsbildet og at det må tilføres mere midler inn i fastlegeordningen og det fort. De setter alle sin lit til at ny helseminister og ny regjering leverer som lovet. Her finner du debatten om du vil se den i etterkant. Urlitt krøll helt i starten.

Neste Nordlandsuke er i Svolvær i Lofoten 25. til 30. april 2022. Følg med på kursinord.

Del gjerne!

Legg igjen en kommentar!

Les mer?